کشاورزان پنبه کار و گندم کار شهرستان پارس آبادمغان با گذشت ماهها از تحویل محصولاتشان به سیلوها هنوز نتوانسته اند مطالبات خود را کامل دریافت کنند.

به گزارش فریاد ارس، پنبه کاران شهرستان پارس آباد در حالی رفته رفته به برداشت محصولات طلای سفید شان نزدیک می‌شوند که از آبان‌ماه سال گذشته تاکنون، هنوز نتوانسته اند ۵ درصد مطالبات گرو مانده‌شان را که یک سالی است بین اداره کل تعاون روستایی استان و صاحبان کارخانه مغان پاسکاری می شود را دریافت کنند.

تاخیر مطالبات یک‌ساله پنبه کاران در حالی است که مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل در پاسخی عجیب به این سئوال گفت: پرداخت پول پنبه بر عهده کارخانجات است و در این راستا ما نیز هر روز و به طور جدی در حمایت از کشاورزان پیگیر مطالبات پنبه کاران از کارخانجات پنبه پاک کنی هستیم.

کشاورز یکسال زحمت می‌کشد. این درحالی است که بخش عمده کشاورزی، خرده مالکی و معیشتی می‌باشد و صنعتی و با پشتیبانی قوی مالی نیست. زحمت فراوان کشاورز آن‌هم در وضعیت خرده مالکی بیانگر عدم تحمل تأخیر در پرداخت مطالبات است. این روزها شرایط مالی و میزان نقدینگی به‌گونه‌ای نیست که بتواند تأخیر در پرداخت مطالبات را تاب بیاورد. مادامی که کشاورز وارد عرصه می‌شود، وام دریافت می‌کند و موظف به پرداخت اقساط ماهانه می‌گردد. حال اگر یک روز سررسید اقساط او عقب بیفتد، همان بانک دولتی ۱۸ درصد جریمه تأخیر در پرداخت اقساط را بر روی وام کشاورز اعمال می‌کند. این درحالی است که بسیاری از کشاورزان توانایی دریافت وام را ندارند؛ ضامن ندارند و امکانات کافی برای استفاده از سیستم بانکی را دارا نیستند. در چنین حالتی ناچار به دریافت نهاده‌ با قیمت بالاتر در فصل‌ محصول می‌شوند. این امر موجب قیمت و سود مضاعف برای کشاورزان می‌شود و معیشتشان را دچار مشکل می‌سازد.

طی سال‌های اخیر متاسفانه اجرای ناقص قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی توسط دولت، مشکلات بسیاری را برای کشاورزان پنبه کار و گندم کار ایجاد کرده است. از جمله مشکلاتی که در اجرای این قانون گریبانگیر قشر کشاورز شده، عدم پرداخت به‌موقع مطالباتشان است، به‌طوری که طبق قانون برنامه ششم توسعه، دولت نباید برای پرداخت مطالبات کشاورزان آنان را بیش از دو ماه منتظر نگه دارد و در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد، باید جریمه دیرکرد پرداخت مطالبات را مطابق با بالاترین نرخ سود بانکی محاسبه و به حساب آنان واریز کند.

شواهد نشان می دهد دولت دوازدهم طی دو سال اخیر نه مطالبات پنبه کاران و گندمکاران را به‌موقع پرداخت کرده و نه جریمه تأخیر عدم پرداخت مطالبات را به حساب آنان واریز کرده است.

آقایان نماینده و مسئولی که روی صندلی مدیریت تکیه زده و زیر کولر خوابیدی و از دستهای پینه بسته و عرق خیس کشاورزان پارس آبادی در گرمای ۴۵ درجه پارس آباد خبر ندارید. بدانید؛ کشاورز هیچ‌چیز اضافه‌ای را مطالبه نمی‌کند؛ او کالا می‌دهد و در ازای کالاهای خود، هزینه خدمت می‌خواهد.

انتهای پیام/

  • نویسنده : مرتضی بری