هستند جوانهایی که در شهرستان پارس آباد فعالیت های علمی و تخصصی مختلف انجام داده و در سطح کشور و جهان حائز رتبه هایی شده اند که بابك سيف الهي از جمله این جوانهاست.

به گزارش فریاد ارس، هستند افرادی که در این شهر فعالیت های علمی و تخصصی مختلف انجام می دهند و بعضا در سطح کشور و جهان حائز رتبه هایی نیز می شوند ولی متاسفانه در هیاهوی مسائل و مشکلات پارس آبادمغان گم می شوند و نه تنها بعضا از آنها تقدیری نمی شود بلکه تا سالها نیز گمنام باقی می مانند. چرا که ما معتقدیم معرفی این افراد حداقل خدمتی است که به این عزیزان می شود و این نخبگان هستند که علاوه بر بالابردن نام پارس آباد، می توانند در آینده کمک حال این شهر فلاک زده باشند.

در همین راستا پای صحبت بابک سیف الهی جوان نخبه پارس آبادی و دارنده رتبه ۲۵۸ کنکور سراسری علوم تجربی ، رتبه چهارم مسابقات برنامه نویسی آلمان و رتبه سوم مسابقات لیگ زیست شناسی و حضور در جمع دانشمندان ۱۶ کشور در کنفرانس سرطان غرب آسیا نشستیم که در ادامه توجه شما را به متن این مصاحبه جلب می کنیم.

خودتان را معرفی کنید.

بابک سیف الهی هستم، متولد ۱۳۷۷ فارغ التحصیل رشته پزشکی عمومی و ساکن شهرستان پارس آباد

 از مقام هایی که تا کنون کسب کرده اید، برایمان بگویید؟

مقام چهارمی مسابقات جهانی برنامه نویسی آلمان، مقام دوم کشوری و سوم بین المللی در لیگ زیست شناسی، ثبت اختراع نرم افزار در شورای عالی انفورماتیک و مرکز رسانه های دیجیتال، منتخب جشنواره های پژوهشگران سمپاد، جوان علی اکبر، مبتکرین و مخترعین و کسب جواز رباتیک.

از لیگ بین المللی زیست‌شناسی برایمان بگوئید؟

این مسابقات هر ساله در ایران و کشورهای منطقه برگزار می شود و دانش آموزان در قالب گروههای پنج نفره و انفرادی به رقابت پژوهشی و آزمونی میپردازند و در واقع بهترین نفرات هر کشور برای حضور در این مسایقات حاضر می شوند.

مقام چهارمی مسابقات جهانی آلمان را چگونه کسب کردید؟

ما در این مسابقات که در فرانکفورت کشور آلمان برگزار شد برای اولین بار جزء ۱۵ کشور برتر جهان قرار گرفتیم و توانستیم مقام چهارم را بدست بیاوریم که موفقیتی بزرگ برای کشورمان بود.

چقدر امیدوار به کسب رتبه اول در مسابقات کشوری و جهانی هستید؟

با توکل به خدا و پشتکاری که در خود می بینم تمام تلاشم را بکار میگیرم تا بهترین جایگاه مسابقات کشوری و بین المللی را کسب کنم.

آیا برای موفقیت خود از کلاس‌های فوق برنامه استفاده کرده‌اید؟

خیر، من تا کنون در هیچ کلاس آموزشی شرکت نکرده ام. چرا که اعتقادی بر این کلاس ها ندارم و معتقدم موفقیت هر فرد بستگی به پشتکار خود فرد دارد.

آیا رسیدن به چنین مراحلی سخت است؟

اگر برای خودمان هدف معین کنیم و در راه رسیدن به آنها از تمام وجودمان همت به خرج دهیم خیلی سخت نیست.

برای موفقیت در مسابقات کشوری و جهانی چه چیزی بیشتر از همه نیاز هست؟

توکل بر خدا، همت و تلاش، مبارزه علمی، مشاوره و استفاده از ظرفیتهای متخصیص و پیشکسوتان علم

با توجه به اینکه امروزه بیشتر فارغ التحصیلان و جوانان در سطح کشور از وضعیت نامناسب اشتغال رنج می برند، آینده شغلی خودتان را چگونه ارزیابی می کنید و آیا برنامه ای برای آینده خود دارید؟

به نظر من هر فردی می تواند در زمینه تحصیلی خودش با ابتکار و خلاقیت و تحصیل خوب فرصت شغلی مناسبی را برای خودش ایجاد کند. برنامه هم این است که در رشته پزشکی ادامه تحصیل داده و بعد از فارغ التحصیلی برای مردم و جامعه خدمت کنم.

اگر از یک دانشگاه اروپایی یا آمریکایی دعوتنامه داشته باشی برای تحصیل در خارج، قبول می‌کنی؟

اگر شرایطش خوب باشه چرا که نه. ولی در رشته پزشکی خودم هم بعد از ورود به دانشگاه موضوع بورسیه را پیگیری خواهم کرد.

خانواده برای موفقیت شما در مسابقاتی که شرکت می کنید به چه میزان از شما حمایت می کنند؟

شاید از لحاظ مالی کم باشد ولی از لحاظ معنوی برایم بسیار دلگرمی داده اند و همیشه هم با تمام (با خنده) غُر زدن هایی که داشته ایمٰ کنارم بوده اند.

در مورد مسابقات برنامه نویسی و اختراع نرم افزاری که داشتین برامون توضیح بدین؟

مسابقات برنامه نویسی پیشرفته بصورت آزاد در دو گروه سنی زیر ۱۶ سال و بالای ۱۶ سال در بین ۸۳ کشور جهان تحت نظارت آکادمی نوبل آلمان برگزار می شود. در مورد نرم افزار هم باید بگویم که هر فردی که نرم افزاری را طراحی می کند باید برای ثبت آن به معاونت راهبردی ریاست جمهوری مراجعه کرده و در جلوی مهندسان متخصص از آن دفاع نماید.

چرا برنامه نویسی را ادامه ندادید و رفتین سراغ پزشکی؟

اولویت اول من کسب علم در زمینه پزشکی بوده و هست. ولی در کنار آن حتما از علوم رایانه ای بهره خواهم برد و برنامه هایی برای تلفیق این دو علم دارم.

از کنفرانس بین المللی سرطان غرب آسیا و حضور در جمع دانشمندانی از ۱۶ کشور جهان برایمان بگویید؟

این کنفرانس با همکاری سازمان بهداشت جهانی با موضوع سرطان و مفاهیم علمی در خصوص علوم پایه، پیشگیری و درمان این بیماری از ۲۷ تا ۲۹ آبان سال ۹۵ با حضور دانشمندانی از ۱۶ کشور از جمله کانادا، اتریش، آمریکا، فرانسه، انگلیس، ترکیه، عراق، مصر، کشورهای همسایه و ایران در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد و بنده نیز افتخار این را داشتم تا با ارائه مقالاتی در ارتباط با سرطان شناسی به عنوان کم سن ترین عضو به این همایش دعوت شوم.

فکر می‌کنید فضاهای آموزشی ما چقدر پاسخگوی نیازهای جوانانی مثل شما باشد که علاقمند به تحقیق و مطالعه بیشتر در حوزه‌های علمی و پژوهشی هستند؟

خیلی کم، واقعیت این است که ما جزء مناطق محروم هستیم و این یعنی امکانات علمی و پوهشی باید باشد تا علاقه مندان اظهار علاقه کنند و این در حالی است که ما یک آزمایشگاه و کتابخانه تخصصی در حوزه های علمی و پژوهشی نداریم که دانش اموزان بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.

این ذهنیت که نخبه‌های علمی زندگی‌شان در مطالعه و درس خلاصه شده درست است؟

خیر این گفته شما را تایید نمی کنم، چرا که اگر شما تحقیق کنید دانشمندانی که تا بحال زندگی کرده اند، فارغ از مطالعه علمی، اکثراً اجتماعی و دلسوز هم بودند و مثل بقیه مردم زندگیشان را می گذراندند.

به چه مقوله‌های دیگری علاقمندید و اوقات فراغتتان را چطور سپری می‌کنید؟

با ورزش کردن و آموزش زبان انگلیسی و عربی و همچنین رصد مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه و جهان، اوقات فراغتم را سپری می کنم.

فرار مغزها یکی از مشکلات موجود در کشور است، انتظار شما از مسوولان برای جلوگیری و مقابله با این معضل اجتماعی چیست؟

در درجه اول مسئولین باید شرایطی رفاهی و امکانات پژوهشی لازم را برای نخبگان فراهم کنند تا این سرمایه های ملی دغدغه دیگری به جزء علم نداشته باشند. من همیشه اعتقادم بر این است که کشوری پیشرفت نمی کند مگر با بکارگیری نخبگان و متخصصان آن کشور.

سال ۹۵ در کنکور سراسری شرکت کردید و رتبه ۲۵۸ رشته تجربی را کسب نمودید فکر نمی کنید با این توانایی که در شما بود این رتبه کمی دور از انتظار بود؟

حقیقتا من هم از این رتبه خودم غافلگیر شدم، چرا که در آخرین آزمون های آزمایش رتبه زیر ۱۰۰ بودم. انتظار رتبه بهتری داشتم. نمی دانم شاید تقدیر خیر و صلاحی در این رتبه و دانشگاهی که رفتم داشت.

متوسط مطالعه شما در زمان کنکور چقدر بود؟

من چون از اواسط سال سوم دبیرستان شروع به مطالعه کنکور کرده و معلم هم نداشتم مجبور بودم زمان زیادی صرف کنم. و روزی ۱۲ الی ۱۳ ساعت مطالعه می کردم و در این اواخر هم به ۱۴ ساعت هم می رسید.

به نظر شما کنکور چقدر می تواند استعداد واقعی دانش آموزان را بسنجد؟

طی این سالها کنکور معضلی شده که همه را درگیر خودش کرده است. واقعیت این است که هر کس زودتر با تست زنی و آزمون و بطور کلی حال و هوای کنکور آشنا باشد رتبه بهتری معمولا می آورد بدون اینکه که نه تحقیق و پژوهشی و نه علوم کاربردی و مهارتی یادگرفته باشد.

به جزء طبابت آیا به چیز دیگری هم علاقه دارید؟ به قول معروف از آن درس خوان های مثبت و خشک هستی یا نه، اهل تفریح و ورزش هم هستی؟

من زیاد به درس خواندن تمایلی ندارم، بلکه به علم کاربردی و مهارتی علاقه وافری دارم که بتواند گره از مشکلی باز کند و تغییری را بوجود آورد. در کنار طبابت و مطالعه، ورزش کردن را هم ادامه میدهم.

بزرگترین راهنمای علمی شما؟

راهنمای علمی من از دوره ابتدایی تا کنون زندگینامه و مطالعه آثار و کتب دانشمندان و بزرگان جهان هستند و در این راه هم سعی خواهم کرد در مسیر علمی از آنان پیروی کنم و در زندگی نامه فردی و اجتماعی هم از اهل بیت (ع) الگو گیری کرده ام که انشاله در این مسیر پیروز باشم.

پتانسیل علمی شهرستان پارس آباد رو چگونه می بینید و چه آینده ای رو برای آن متصورید؟

جوانان پارس آبادی هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ اخلاقی و ورزشی زبانزد منطقه و کشور هستند. ولی ای کاش مسیری را که خودشان و در مرحله بعدی مسئولین برایشان ترسیم می کنند تنها از روی احساس نباشد بلکه مسیری رو انتخاب کنند که عاقلانه و سودمند باشد و بتوان آینده ای روشن برای آنان متصور شد.

 آرزوی شما؟

کسب علم و نیل به درجات عالی و نام نیکی که یادگار بماند.

در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید؟

جا دارد از همین جا از خانواده عزیزم که همیشه پشتوانه و حامی من هستند تشکر کنم و از دوستان خوبم آقایان روحی و دادگر هم قدردانی کرده و بهترینها را برایشان آرزو دارم.

انتهای پیام/

  • نویسنده : مرتضی بری