به گزارش فریاد ارس، با توجه به وعده روز یازدهم اسفندماه سال ۱۴٠۲ برای برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی فعالیت کاندیداهای احتمالی برای نشستن بر صندلی سبز بهارستان آهنگ جدیدی به خود گرفته است.
کاندیداهای احتمالی دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز علاوه بر دیدارهای چهره به چهره، به نشستهای خانگی و حضور در برنامهها و مجالس عمومی در روزها و هفتههای اخیر شتاب بیشتری دادهاند و این در حالی است که احتمال ورود برخی چهرههای شاخصتر به این تبلیغات صدالبته زودهنگام؛ نیز طی روزهای آتی وجود دارد و برخی دیگر نیز تبلیغات خود را از طریق فضای مجازی آغاز کردهاند.
آنگونه که در محافل و مجالس عمومی شنیده شده تاکنون بیش از ۴٠ نفر با مطرح کردن نام خود به عنوان نامزد مجلس وارد گود انتخاباتی می شوند، اما تجربه انتخاباتهای پیشین نشان داده که همواره تعداد نامزدهای نهایی در حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز بین ۱٠-۱۵ نفر بوده است تعدادی از اینها در میانه راه انصراف میدهند و برخی نیز از غربال شورای نگهبان به دلیل برخی سوابق خود عبور نمیکنند.
اما بگویم از حال و روز این روزها که گورستانهای شهر و روستا و مجالس ترحیم و عزا گرمی خاصی گرفته است نامزدهای مختلف با القاب و عناوینی که با خود یدک میکشند در این مجالس حضور مییابند و گاها نام متوفی را نیز از اطرافیان میپرسند.
از روزهایی که بازار میکروفون و بلندگو و نام بردن نامزدهای احتمالی در مجالس ترحیم و عزا حسابی داغ است، عده ای از نامزدها و هواداران آنها نیز از این غافله عقب نمانده و برای نام بردن کاندیدای مدنظرشان در مراسم، به مداحان و سخنرانان گوشه چشمی انداخته و فشار می آورند که حتما اسم کاندیدای مَد نظر در پای میکروفون گفته شود.
خلاصه از اینها بگذریم، تعدادی از نامزدهای احتمالی که فقط در شناسنامه خود نام مغان را دیده و از نیاکان خود شنیدهاند به هوس جلب اعتماد مردم وارد شهر شده اند و جالب توجه اینکه در حوزهای که میخواهند نمایندگی آن را به دست آورند فاقد منزل شخصی یا فامیلی بوده و مجبور به کرایه خانه شدهاند تا جلسات خانگی خود را در آنجا برگزار کنند.
تجربه نشان داده در شمال استان اردبیل معمولا مردم چندان به گرایشهای سیاسی فرد اهمیت نمیدهند و بیشتر به طایفه گرایی، وجوه شخصیتی و فردی کاندیدا و نیز اطرافیان و اعضای همراهش توجه نشان میدهند و در این میان نیز برخی چهرههایی که قرابت فکری و عقیدتی بسیار نزدیکی با دو طیف تاثیرگذار در فضای سیاسی کشور یعنی اصلاح طلب و اصولگرا دارند سعی میکنند جبهه سیاسی خود را پنهان کنند و با عنوان مستقل قدم در عرصه انتخابات بگذارند.
در فضای انتخاباتی شهرستان تاکنون دو نماینده ادوار مجلس و نیز نماینده فعلی حضور خود در صحنه انتخابات را به طور ضمنی تایید کردند و یک نماینده ادوار دیگر نیز در ارزیابی اوضاع بوده و تصمیم قطعی نگرفته است، گشتوگذارهای آنها در شهر و روستاهای اطراف نشان از تمایل دیگر بار آنها برای تکیه بر کرسی پرطرفدار بهارستان دارد.
نکته جالب توجه در این دوره از انتخابات پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز، رنگ باختن وعدههای کلیشهای نامزدها و عدم اقبال عمومی مردم به این شعارها و وعدههاست. به هرحال اگر اکنون گذری به شمال استان اردبیل داشته باشید وعدههای رنگارنگ فردی اعم از استخدام، تقسیم پستهای مدیریتی، اعطای وامهای حمایتی، حل مشکلات اداری موردی و … جلوهگری خواهد کرد.
تعدادی از نامزدهای احتمالی نیز گویی راه بهارستان را یافتهاند و ناگزیر رسیدن به بهارستان را در حضور و گذر از گورستانها و مجالس ترحیم و عزای دیگران، تمرکز بر طایفه گرایی و اتوبوسی سوار کردن ریش سفیدان و سران طوایف برای بازدید از پروژه ها میبینند.
به هر حال، فرهنگ مهربانی نامزدها و هواداران آنها که هر چند سال تکرار میشود این روزها نمود بیشتری یافته است. از اعطای توپ ورزشی به بچهها و کمکهای نوعدوستانه به نیازمندان ، حسینیهها و مساجد ، آزادی زندانی و … از دیگر تکاپوی نامزدها برای رسیدن به نمایندگی مجلس است.
ارسال پیامک تبریک با مضمون مناسبتهای ملی و مذهبی، حضور پررنگ در مجامع عمومی، شرکت در جشنها، مراسم ترحیم افراد، حضور در مجامع و اماکن ورزشی و نیز ایجاد کمپینهای حمایتی در فضای مجازی از دیگر حرکتهایی است که از سوی اکثر کاندیداهای احتمالی در حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز دیده میشود.
باید منتظر بمانیم تا ببینیم قرعه این بار در حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز به نام چه کسی رقم خواهد خورد و مردم به دور از طایفه گرایی و شعارهای پوپولیستی ردای پرطرفدار نمایندگی را بر کدامین نامزد خواهند داد.
انتهای پیام/
- نویسنده : مرتضی بری
Thursday, 3 October , 2024