به گزارش فریاد ارس، چندین سال است که برخی از کشاورزان شهرستان پارس آبادمغان جهت آماده کردن زمینهای کشاورزی خود برای کشت پاییزه اقدام به آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی به جا مانده از کشت اول می کنند.
باورهای غلطی که آتش زدن کاه و کلش موجب ایجاد کودی قوی برای زمین کشاورزی و تقویت زمین و افزایش بازده در سال بعد می شود و یا روشی سریع برای پاکسازی مزرعه و حتی گاهی این باور که آتش زدن باعث ازبین رفتن آفات مانند کرم ساقه خوار برنج می شود موجب شده که برخی از کشاورزان بلافاصله پس از برداشت کاه و کلش باقی مانده از برداشت محصول را آتش بزنند.
دود حاصل از این آتش سوزی ها امان مردم شهرستان پارس آبادمغان را بریده و افزایش آلودگی هو ا و تهدید بیمارانی که دچار بیماریهای تنفسی هستند از دیگر دستاودرهای آتش زدن کاه و کلش بمیباشد و این دود به چشم همه مردم و مسافرین رفت.
سالهاست که ااین روند ادامه دارد و قطعا اگر مسئولین مربوطه جهاد کشاورزی و محیط زیست و بهداشت شهرستان پارس آباد جهت پایان دادن به این معظلات جلسات طی جلسات متعدد با کشاورزان و زمین داران مبنی بر آثار منفی از آتش زدن کاه و کلش و نارضایتی مردم انجام میداد بی شک امسال شاهد این مشکلات نبوده ایم.
وقتی کشاورزان شهرستان پارس آباد از خوب و بد آتش زدن کاه و کلش زمینهای کشاورزی و خطرات حاصل از آن بی اطلاع باشند بی شک باز همان روند سالهای گذشته را ادامه خواهند داد.
طی چند روز اخیر شهروندان پارس آبادی و روستاهای اطراف از دود حاصل آتش زدن مزارع کشاورزی به ناراحتی تنفسی گرفتار شده که این خود نشان از کم کاری مسئولین مربوطه در بحث فرهنگ سازی می باشد.
ادارات متولی میتوانستند قبل از فصل دود و آتش سوزی مزارع کشاورزی به کشاورزان این هشدار را میدادند که در صورت آتش زدن پس مانده های زمین کشاورزی ، آنها را به مراجع قضایی معرفی خواهند کرد ولی متاسفانه در پارس آباد اکثر ادارات نسبت به ارائه خدمات و فرهنگ سازی عمومی کم کاری کرده اند و عامل اصلی مشکلات موجود می باشند.
طیق قانون: بر اساس ماده ۴۵ قانون حفظ و احیای منابع طبیعی آتش زدن نباتات یا کاه و کلش مزارع که در اصطلاح محلی پس چر نامیده می شود بدون اخذ اجازه و نظارت دقیق ماموران جنگلبانی کاملاً ممنوع است. در صورت بی مبالاتی یا ایجاد حریق در مزارع و شالیزارهای همسایه سطوح جنگل و مرتع، فرد مرتکب در مراجع قضایی یا شعب دادگاه ها به حبس تادیبی از دو ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. با هشدار صمیمانه به ساکنان حاشیه بیشه زارها و اراضی جنگلی خاطرنشان می شود به استناد اصل ماده ۴۶ قانون حفظ و احیای منابع طبیعی هر فردی که مبادرت به کت زدن یا روشن کردن آتش در تنه درختان موجود در بستر جنگل ها کند، به زندان تادیبی از سه ماه تا مدت یک سال محکوم خواهد شد و برای صدمه زدن به یک اصله درخت جنگلی که در جریان برافروختن آتش از بین رفته به پرداخت جریمه نقدی محکومیت می یابد.
انتهای پیام/
- نویسنده : مرتضی بری
Saturday, 12 October , 2024