در مراسمی با حضور جمعی از مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی، آیین افتتاحیه و عملیات اجرایی پروژه‌های شرکت ملی پارس برگزار شد.

به گزارش ایل مغان، مراسم افتتاحیه و آغاز عملیات اجرایی پروژه های شرکت ملی پارس روز چهارشنبه ۱۸ خرداد با حضور معاون امور شرکتها گروه توسعه ملی، نماینده مردم پارس آباد در مجلس شورای اسلامی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل و جمعی از مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد.

این پروژه‌ها شامل، طرح ۱۳۸۰ هکتاری پادار (انتقال آب و تبدیل دیم به آبی و تجهیز آن به سیستم های نوین آبیاری) ، اجرای فاز اول پروژه ۲۰۶۰ هکتاری آبیاری کم فشار (۴۸۱ هکتار در پارس ۱) ، عملیات اجرایی فاز اول طرح توسعه گاوداری شیری ۱۵۰۰ راسی ، اجرای ۲۵ هکتار باغ بادام از پروژه ۶۱۰ هکتاری و اجرای ۳۰ هکتار زراعت چوب ، عملیات اجرایی فاز اول پروژه احیای اراضی دره ملالو در مساحت ۹۲۰ هکتار و کلنگ زنی احداث ساختمان اداری و تاسیسات واحد زراعی پارس ۶ می باشد.

مدیرعامل شرکت ملی پارس در آیین افتتاحیه و آغاز عملیات اجرایی پروژهای این شرکت، دستیابی به تولید باکیفیت به روش دانش بنیان و تامین نیاز داخلی و صادرات محصولات کشاورزی را از مهم ترین اهداف شرکت کشت و صنعت پارس عنوان کرد و گفت: برای افتتاح و عملیات اجرایی پروژه هایی که از امروز انجام می شود ۲۶۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و هزینه برآورد شده است.

حمید صولت افزود: در همین رابطه برای تحقق شعار سال مقام معظم رهبری با برنامه ریزی راهبردی و هدفمند با افزایش همه ظرفیت ها، بالابردن بازدهی و کیفیت تولید مبتنی بر فناوری های نوین دانش بنیان و تولیدات محصولات متنوع و رفع نیازهای داخلی و صادرات محور در تلاش هستیم.

وی، باور داشتن به نوآوری ها ، توانمندی مهندسان و متخصصان ایرانی ، بهره گیری از همه ظرفیت ها و استعدادها و استفاده از تکنولوژی نوین فناوری دانش بنیان ها را موجبات رشد و توسعه همه جانبه بخش کشاورزی دانست و گفت: با عبور از چالش ها و رفع موانع با اجرایی نمودن و فعال سازی برنامه های کلان توسعه ای زیرساختی و بالابردن میزان کارآیی به افزایش کمی و کیفی راندمان محصولات تولیدی کشاورزی دست یافتیم.

مدیرعامل شرکت ملی پارس، کیفیت افزایی و رشد سرمایه گذاری های جدید برای ایجاد فرصت ها و عبور از کشاورزی سنتی را از اهداف مهم این شرکت برشمرد و گفت: با سرمایه گذاری های زیربنایی و طرح های فنی نو و حمایتهای وزارت جهادکشاورزی، منابع داخلی و بانک ها، روزهای نوید بخش تحرک و پویایی را در مجموعه کشاورزی و دامپروری شرکت پارس در کشور خواهیم بود.

صولت با اشاره به اهمیت اثرات مفید اقتصادی صادرات و ارزآوری، به تفاهم نامه های همکاری مشترک با چند کشور اروپایی و صادرات محصولات تولیدی با حمایت های وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: در همین رابطه با روسیه و یونان و چند کشور همسایه در زمینه تبادل تجربیات، دانش روز و صادرات اقدامات خوبی انجام شده است.

وی تاکید کرد: مجموعه شرکت ملی پارس با طرح های تبدیل اراضی دیم به آبی و تجهیزات آن به سیستم های نوین آبیاری تلاش می کند تا ضمن استفاده بهینه از منابع آب و خاک مرغوب و بالابردن افزایش تولیدات متنوع کشاورزی، دامی و باغی، با استقرار صنایع جانبی و تبدیلی در تکمیل و تامین زنجیره صنایع کشاورزی کشور نقش تاثیرگذاری ایفا کند.

مدیرعامل شرکت ملی پارس، افزایش سیستم نوین آبیاری و تحت پوشش قرار گرفتن ۶۵ درصدی اراضی، صادرات بذر ذرت به ۱۰ کشور، اشتغالزایی و تبدیل شرکت کشت و صنعت پارس به قطب تولید کشاورزی، دامی و باغی کشور را از مهمترین برنامه های پیش روی کشت و صنعت و دامپروری مغان عنوان کرد.

در مراسم افتتاحیه و آغاز عملیات اجرایی پروژه های شرکت ملی پارس، استارت طرح های زیر با حضور مسئولان زده شد.

* افتتاح پروژه ۱۳۸۰ هکتاری پادار (انتقال آب و تبدیل اراضی دیم به آبی و تجهیز آن به سیستم های نوین آبیاری)

مطالعه و طراحی و تجهیز ۱۳۸۰ هکتار از اراضی این شرکت به سامانه های نوین آبیاری در سال ۱۳۹۳ شروع و به صورت رسمی در سال ۱۳۹۶ آغاز پروژه انجام شد که به دلیل عبور لوله های پمپاژ از مزارع کشت و صنعت و دامپروری مغان و در دست خصوصی بودن آن شرکت در بازه زمانی مربوط، به اجرای پروژه مدتی معلق گردید.

پروژه ۱۳۸۰ هکتاری پادار شامل احداث پروژه انتقال آب از طریق ایستگاه پمپاژ اصلی پادار و چهار ایستگاه فرعی می باشد که اهداف اصلی پروژه تبدیل اراضی دیم به آبی و تجهیز آن به سیستم های نوین آبیاری جهت استفاده بهینه از منابع آب و خاک به منظور جلوگیری از فرسایش خاک و تخریب و زهدار شدن آب، افزایش تولید و راندمان شرکت و در نتیجه آن افزایش بهره‌وری و ایجاد اشتغال می باشد.

محدوده جغرافیایی این پروژه مربوط به اراضی واحد تولیدی پارس ۱ و ۲ می باشد و مهندسین مشاور این پروژه آذر بند ساز اردبیل بوده و طراحی سیستم آبیاری این پروژه به صورت ۳۳۷ هکتار از اراضی به صورت رایزر یا کلاسیک ثابت و ۹۴۹ هکتار به صورت آبیاری کم فشار موضعی یا همان تیم انجام گردیده است.

ظرفیت آبگیری حوضچه های اولیه و ثانویه ۲۰ هزار متر مکعب با میزان سرمایه گذاری ۴۲۰ میلیارد ریال هزینه انتقال + ۲۲۰ میلیارد ریال داخل مزارع می باشد.

* افتتاح فاز اول پروژه ۲۰۶۰ هکتاری آبیاری کم‌فشار (۴۸۱ هکتار در پارس ۱)

شرکت به منظور استفاده بهینه از منابع آب و خاک جلوگیری از هدر رفت آب ارزشمند زراعی و تخریب و فرسایش خاک، افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش بهره وری، اصلاح نحوه سیستم انتقال آب از کانال خاکی و تبدیل اراضی نشتی به سیستم های نوین آبیاری در ۲۰۶۰ هکتار از سطوح اراضی پارس ۱ ، ۲ و ۳ اقدام به اجرای پروژه نموده است که فاز اول این پروژه ۴۸۱ هکتار در پارس ۱ با روش نوین آبیاری کم فشار در حال بهره برداری بوده و ۷۶۹ هکتار در پارس ۲ با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد ۸۱۰ هکتار در پارس ۳ با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد در حال انجام است. مسافت خط انتقال کل این پروژه ۴۹ کیلومتر می باشد.

همچنین ۲۵ هکتار باغ بادام نیز با نصب سیستم فیلتراسیون و تجهیز اراضی به سیستم های نوین آبیاری تحت فشار، توسط این پروژه آبیاری می گردد که در فاز دوم این پروژه به صورت کامل به بهره‌برداری خواهد رسید.

ظرفیت مخازن این پروژه ۲۴ هزار مترمکعب با سرمایه‌گذاری ۴۱ میلیارد ریال برای فاز اول و (۱۴۱ میلیارد ریال برای کل پروژه) است.

* آغاز عملیات اجرایی فاز اول طرح توسعه گاوداری شیری ۱۵۰۰ راسی

شرکت در راستای اجرای برنامه های استراتژیک و افزایش سهم خود در تامین امنیت غذایی کشور، طرح توسعه گاوداری شیری ۱۵۰۰ رأسی را در برنامه خود قرار داده که مجاز به اجرای این پروژه از محل افزایش سرمایه سهامداران عزیز می باشد.

شروع عملیات اجرایی فاز اول این پروژه همزمان با افتتاح سایر پروژه های شرکت انجام خواهد گرفت و فاز اول پروژه با توکل بر خدا در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.

از مهمترین اهداف این پروژه، افزایش بهره وری شرکت و تولید محصولات دامی بوده به طوری که با اجرای فاز اول این پروژه، تولید شیر به میزان ۶ هزار تن و تولید گوشت به میزان ۱۲۵ تن در سال افزایش خواهد یافت.

مجریان این پروژه واحد فنی و پشتیبانی برعهده شرکت بوده و مساحت اراضی کل پروژه جدید گاوداری ۱۵۰۰ رأسی ۸۸ هزار متر مربع می باشد که در کنار مجتمع گاوداری ۲۵۰۰ رأسی احداث می گردد به طوری که با اتمام این پروژه و صرف هزینه ۱۱۵۰ میلیارد ریال آمار واحد دامپروری به ۴ هزار رأس می رسد.

* اجرای ۲۵ هکتار باغ بادام از پروژه ۶۱۰ هکتاری برای ۳۰ هکتار زراعت چوب

شرکت در راستای استفاده از ظرفیت‌های خالی توسعه باغات در اراضی شیب‌دار و تپه ماهور به دلیل عدم امکان استفاده از اراضی شیب‌دار برای عملیات زراعی، اقدام به ایجاد طرح توسعه احداث باغات و زراعت چوب در ۶۱۰ هکتار از اراضی خود (پارس یک ۲۳۰ هکتار و پارس دو ۳۸۰ هکتار) نموده است.

چه به عنوان حفاظت در مقابل تعرض معارضه و جلوگیری از تخریب و فرسایش خاک در نظر گرفته شده است شرکت با هدف افزایش بهره وری و استفاده بهینه از منابع آب و خاک و احیای اراضی و همچنین ایجاد اشتغال، مبادرت به عملیاتی نمودن این پروژه نموده است. مهندسین مشاور در خصوص احداث باغ، طرح آب آراز بوده که در فاز اول ۲۵ هکتار باغ احداث گردیده و کاشت درخت صنوبر رقم نیگرا جهت تجارت چوب در سطح ۳۰ هکتار در فاز اول توسط حوزه معاونت تولیدات انجام گرفته است.

تعداد اصله درخت صنوبر در هکتار ۵ هزار اصله و تعداد اصله بادام درختی در هکتار را ۲۸۶ اصله است که برای این پروژه ها به ترتیب ۱۴ و ۱۵ میلیارد ریال هزینه برآورد شده است و پیش بینی می گردد میزان محصول درخت صنوبر در زمان بهره برداری ۱۰۰ کیلوگرم هر درخت و سالیانه تولید بادام درختی نیز به ۲۰۰۰ کیلوگرم در هکتار برسد.

* آغاز عملیات اجرایی فاز اول پروژه احیای اراضی دره ملالو در مساحت ۹۲۰ هکتار

شرکت به منظور مدیریت منابع آب و استفاده بهینه از پایاب مزارع، جلوگیری از فرسایش خاک و زهدار شدن زمین، توسعه عمران و احیای اراضی بلااستفاده جهت ایجاد ظرفیت جدید، افزایش بهره وری، توسعه باغ زیتون در اراضی شیب‌دار، توسعه جنگل و تجارت زراعت چوب و ایجاد اشتغال، عملیات اجرای فاز اول پروژه احیای اراضی در دره ملالو را در دستور کار قرار داده است.

این پروژه به صورت فاز به فاز اجرا و تکمیل خواهد شد که هدف اصلی این پروژه در فاز اول توسعه باغ زیتون در اراضی شیب‌دار می باشد.

وسعت تقریبی این پروژه ۱۰۰۰ هکتار بوده که ۵۹۹ میلیارد ریال هزینه برای آن در نظر گرفته شده است.

* آیین کلنگ زنی احداث ساختمان اداری و تاسیسات واحد زراعی پارس ۶

شرکت در راستای افزایش بهره وری و اجرای برنامه های استراتژیک خود و حرکت در راستای سیاستهای کلی کشور در تولید و ایجاد اشتغال و افزایش سهم خود در تامین امنیت غذایی کشور و به منظور بهره برداری از اراضی ۱۳۸۰ هکتاری پروژه پادار در حال انجام کلنگ زنی و احداث ساختمان اداری و تاسیسات واحد زراعی پارس ۶ در خردادماه سال ۱۴۰۱ می‌باشد که ساختمان اداری آن با ۳۰۰ مترمربع دارای ۵ اتاق و یک انباری می‌باشد که در اسرع وقت مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

  • نویسنده : مرتضی بری