به گزارش ایل مغان، جاوید پرسیاوش کارشناس ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، فناور برتر جشنواره جهادگران علم وفناوری سال ۱۴۰۱ موفق به اختراع دستگاه آب شیرین کن شده است.
پرسیاوش با بیان اینکه این دستگاه بر مبنای تبخیر آب های شور کار می کند گفت: دستگاهی را که در جشنواره جهادگران علم و فناوری شرکت داده ایم بر مبنای تبخیر آب های شور کار می کند و از دو مخزن تشکیل شده است. مخزن سمت راست که در واقع آب شور دریا را در آن ذخیره می کنیم و مخزن سمت چپ دستگاه مخزن آب شیرین است.
وی به نحوه عملکرد دستگاه اشاره کرد و افزود: مخزن سمت راست دستگاه دارای المنتی است که هم به وسیله جریان برق مستقیم کار می کند و هم می تواند با استفاده از سلول های خورشیدی و یا انرژی های نو کار کند. داخل مخزن آب شور المنت کار می کند و آب را تا دمای تبخیر می رساند، این آب تبخیر شده از داخل شیلنگ های رابط وارد کانال گالوانیزه شده و از داخل کلکتور آب گرم داخل پوشال هایی که درون این کانال فلزی است پخش می شود و در مرحله بعدی فنی که پشت کلکتور آب گرم قرار دارد بخار بوجود آمده را به سمت کلکتور آب سرد هدایت می کند و داخل این کلکتور آب سرد جریان آب سردی وجود دارد که بخارهای حاصل از تبخیر آب شور را درون مخزن ذخیره می کند.
فناور برتر جشنواره جهادگران استان ادامه داد: برای اینکه راندمان کار دستگاه بیشتر شود و آب بیشتری را ذخیره کند ما در پایین دستگاه خنک کننده ای را قرار دادیم تا بتواند آبی را که در مخزن سمت چپ دستگاه است را خنک کند.
پرسیاوش با اشاره به اهداف اختراع این دستگاه گفت: با توجه به اینکه کشور ما در منطقه خشکی قرار دارد و اطراف آن را از جنوب و شمال دریا احاطه کرده است و آب های هر دو شور است و همچنین کشورهای منطقه نیز از دستگاه های آب شیرین کن استفاده می کنند، ما نیز خواستیم چنین دستگاهی را تولید کنیم تا بتوانیم به وسیله این دستگاه آب های شور را به آب های شیرین تبدیل کنیم و در اختیار مصرف مردم کشورمان قرار دهیم.
وی تصریح کرد: چشم انداز ما برای تجاری سازی این دستگاه این است که به دلیل بحران کم آبی که منطقه را فرا گرفته است می توانیم بگوییم یکی از اولویت های اصلی هر کشوری تهیه آب آشامیدنی است و بهتر است برای تهیه این آب آشامیدنی از آب های شور موجود و در دسترس استفاده کنیم بنابراین بازار بسیار خوبی را می توان در کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی کشورهای شمال ایران برای صادرات و همچنین برای کاربرد داخلی متصور شد.
انتهای پیام/
Thursday, 10 October , 2024