قیمت خرید توافقی هر کیلوگرم پنبه تولیدی منطقه مغان در حالی ۳۳۰ هزار ریال تعیین و اعلام شد که کشاورزان پنبه‌کار منطقه اعلام کردند که این قیمت با افت حدود ۳۰ خرید پایین است ولی مدیران هشت واحد پنبه پاک‌کنی خریدار این محصول عنوان کردند که این نرخ بالاست.

به گزارش ایل مغان، جلسه بررسی مشکلات کشت محصول پنبه در منطقه مغان با حضور ابراهیم هزارجریبی مدیرکل پنبه و گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، کشاورزان پنبه‌کار منطقه، مدیران هشت شرکت پنبه پاک‌کنی و خریدار این محصول و فرماندار پارس‌آباد مغان برگزار شده و قیمت توافقی خرید این محصول تعیین شد.

در این جلسه به پیشنهاد جابر جهانبین سرپرست فرمانداری شهرستان پارس‌آباد، قیمت توافقی هر کیلوگرم پنبه تولیدی منطقه مغان ۳۳۰ هزار ریال با قبول افت توافقی بین خریدار و فروشنده تعیین و مقرر شد که در صورت نبود توافق بین واحدهای پنبه پاک‌کنی و نیز پنبه‌کاران، کارشناسان جهاد کشاورزی مستقر در کارخانه‌های پنبه پاک‌کنی منطقه، میزان افت محصول را بررسی و قیمت محموله کشاورز را تعیین و اعلام کنند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل در این جلسه با اشاره به پیش‌بینی تولید بیش از ۷۰ هزار تن محصول پنبه در دشت مغان در سطح ۱۸ هزار و ۲۵۰ هکتار زمین کشت شده در منطقه گفت: این میزان تولید نیازمند مدیریت و حمایت درست است.

نادر تقی‌زاده با بیان این که پیش‌بینی متولیان بخش کشاورزی در خصوص بروز مشکل قیمت برای خرید محصول پنبه تولیدی در سال جاری رخ داد، افزود: رایزنی برای حل این مشکل ادامه دارد و کشاورزان هم‌اکنون محصول خود را به قیمت توافقی و با حدود ۳۰ درصد افت به کارخانه‌های پنبه  پاک‌کنی می‌فروشند.

پنبه

وی بیان کرد: در شرایط فعلی پنبه‌کاران نرخ خرید هر کیلوگرم محصول با ۳۲۰ هزار ریال با ۳۰ درصد افت را پایین و به زیان تولیدکننده می‌دانند و کارخانه‌های پنبه پاک‌کنی نیز به عنوان خریداران محصول اعلام می‌کنند که به علت بالا بودن نرخ خرید و نیز بالا رفتن هزینه‌های فرآوری و افت قیمت فروش محصول پنبه محلوج و پنبه دانه، متضرر می‌شوند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: تلاش سازمان جهاد کشاورزی بر این است که نه کشاورز پنبه‌کار متضرر شود و نه کارخانه‌های پنبه پاک‌کنی محصول را به قیمتی بخرند که متضرر شوند و تعادلی بین خرید و فروش برقرار شود.

وی پنبه را محصولی راهبردی و مهم برای کشور عنوان کرد و با اشاره به ارزش افزوده بالا و ایجاد شغل زیاد از مرحله کاشت تا تولید نخ و پارچه از پنبه و فعال شدن چندین صنعت با تولید این محصول گفت: هدف ما این است که در این زنجیره وسیع، هیچ کسی متضرر نشود.

سرپرست فرمانداری شهرستان پارس‌‎آباد مغان نیز در این جلسه، هدف از برگزاری این جلسه را حل مشکل بازار محصول پنبه و تعیین نرخ متعادل و رضایت‌بخش برای واحدهای پنبه پاک‌کنی و نیز پنبه‌کاران منطقه و نیز فراهم کردن بستر فرآوری محصول در خود استان و جلوگیری از خروج محصول از شهرستان و استان اردبیل ذکر کرد.

  • منبع خبر : ایرنا