به گزارش ایل مغان، فرهاد سبحانی اظهار کرد: ارائه تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی برای احداث مسکن روستایی در استان اردبیل نیز ابلاغ شده است و متقاضیان واجد شرایط در روستاهای استان میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه ارائه این تسهیلات نقش بسزایی در مقاوم سازی مسکن روستایی و کاهش مهاجرت خواهد داشت، سود این تسهیلات را ۵ درصد عنوان کرد و افزود: این تسهیلات فرصتی مناسب برای خانه دارشدن روستاییان است که انتظار میرود از این شرایط استفاده کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل از مقاوم سازی ۶۴ درصد روستاهای استان خبرداد و گفت: اجرای این طرح رضایت روستاییان را به دنبال داشته است.
سبحانی به اجرای ۴۸۶ طرح هادی در روستاهای استان اردبیل اشاره کرد و افزود: امسال اجرای طرح هادی در استان شتاب خواهد گرفت.
وی همچنین با اشاره به اینکه سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان برای ارائه قیر به استان اختصاص یافته، گفت: با این قیر تحول عظیمی در اجرای طرح هادی در استان صورت میگیرد.
به گفته مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، طرح نهضت ملی مسکن هم در ۱۵ شهر استان اردبیل اجرا میشود که ظرفیت ساخت آن به تعداد ۲ هزار و ۹۲۵ می رسد.
مهدی
تاریخ : 27 - فروردین - 1401
خلاصه ای از تاریخچه شبکه آبیاری و زهکشی مغان
توسعه کشاورزی در دشت مغان به صورت دیم کاری از سال ۱۳۲۸ توسط سازمان برنامه و بودجه وقت و با تاسیس و راه اندازی شرکت شیار آذربایجان آغاز گردید.
طرح توسعه کشاورزی فاریاب به صورت نمونه در سطح ۴۰۳۰ هکتار در سال ۱۳۳۰ با شروع ساختمان شبکه آبیاری T مورد توجه قرار گرفت که بهره برداری از آن در سال ۱۳۳۲ آغاز گردید.
جهت گسترش عمران دشت و توسعه منابع آب و خاک منطقه، مطالعات شبکه آبیاری A طی سالهای ۸-۱۳۳۷ با ظرفیت ۱۷ متر مکعب در ثانیه و با سطح زیر کشت ۱۸ هزار هکتار شروع شد که در فاز اول، بهره برداری از ۱۲ هزار هکتار آن مورد توجه بود که اراضی تحت پوشش شبکه T را نیز در بر گرفت.
مطالعات شبکه آبیاری و زهکشی مغان در سطح ۹۰ هزار هکتار از سال ۱۳۴۵ شروع و قسمتی از آن که اراضی شبکههای T , A , A برگشتی و اراضی تراس بالاتر را شامل میشد از سال ۱۳۵۳ به بهره برداری رسید.
در طرح اولیه توسعه شبکه آبیاری و زهکشی مغان مقرر بود از ۹۰ هزار هکتار اراضی ناخالص تحت شبکه پوشش شبکه، ۴۸ هزار هکتار توسط شرکت کشت و صنعت و دامپروری بزرگ دولتی موسوم به کشت و صنعت و دامپروری مغان و ۳۲ هزار هکتار بقیه توسط ۹ شرکت سهامی زراعی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
در سال ۵۹-۱۳۵۸ شرکتهای سهامی زراعی متشکله به لحاظ موفقیت در جلب اعتماد و علاقه زارعین منحل شد و اراضی زراعی تحت کنترل آنها و ۶ هزار هکتار از اراضی کشت صنعت مغان به صورت قطعات ۳, ۶ و ۱۲ هکتاری به زارعین صاحب نسق عضو آن شرکتها و یا زارعین بی زمین یا کم زمین واگذار گردید.